Zdravá výživa v jižních zemích Evropy stojí a padá s olivovým olejem
Obsah článku:
Vychutnat si zdraví na talíři, dopřát si olivový olej, na kterém je možné péct, smažit i přidávat jej do studené kuchyně, tedy například různých zeleninových salátů. Část světa, kde se opravdu nespěchá, lze tedy jen doporučit – kdo se jednou seznámí s dobrým olivovým olejem, nebude chtít už nikdy nic jiného a dá vale jiným alternativám. Nakonec, když se olej právě z oliv dá využít pro ryby, červené maso i rizoto nebo těstoviny, není už důvod hledat cokoliv jiného. Má vysoký kouřový bod a je plný vitamínů a antioxidantů, co víc dodat!
![](https://zdravi-a-strava.skvelefirmy.cz/wp-content/uploads/sites/2/2020/06/Chiavalon-Ex-Albis-a-dárková-tuba-bílá.jpg)
Chutná skvěle, pohladí vám nejen žaludek…
Moderní zdravá výživa sází na Itálii a Španělsko, zdejší kuchyně je pověstná používáním olivového oleje snad každý den. Můžete se s ním i namasírovat nebo použít lžičku na vlasový zábal, ale vlastně nedosáhnete takového efektu, jako když jej pevně zařadíte do jídelníčku. Už za pár dnů bude nejen lepší trávení, ale získáte i více chuti do života. Začnete žít zdravěji a začne to být vidět i navenek, není tedy proč váhat. Olivový olej zná lidstvo už tisíce let, chutnal antickým Řekům i Římanům, zabraňoval vzniku žaludečních vředů a podnítil játra pracovat ještě usilovněji – vždyť jde o hlavní detoxikační orgán těla! Omladí pleť, prospěje i při cukrovce, můžete jej využít například i během redukčních diet.![](https://zdravi-a-strava.skvelefirmy.cz/wp-content/uploads/sites/2/2020/06/Chiavalon-Ex-Albis-a-dárková-tuba-černá.jpg)
Publikováno: 28. 06. 2020
Kategorie: Trendy a zajímavosti