Krabičková dieta

Před několika lety to byl skutečně velký fenomén. Co o něm musíme říci právě nyní? Rozhodně to, že se jedná o fenomén, který stále trvá. Krabičková dieta je totiž dobrou volbou pro toho, kdo chce zhubnout a kdo hledá jednoduché způsoby, jak na to.

Co je to krabičková dieta?

Jak konkrétně vlastně vznikl tento název? Je spojený s tím, jak vše funguje. Krabičková dieta je založena na tom, že si koncertní osoba jídlo nepřipravuje sama, ale je mnu ho postupně dováženo. A to právě ve formě krabiček, kde je daná porce připravena. A podle toho se začal používat tento název, jelikož nejjednodušeji vysvětluje, o čem je řeč.

Správný způsob hubnutí

Na rozdíl od různých drastických a podobných diet je krabičková dieta založena na správném způsobu hubnutí. A tím je vyvážená strava, stejně jako pravidelné stravování. Obvykle jde o pět jídel denně, které by měly být konzumovány v pravidelných intervalech. Jídlo je vyvážené, zdravé a pestré. Samozřejmě má i odpovídající kalorickou hodnotu. Cílem je nehladovět a přesto hubnout. A to nikoliv jenom krátkodobě, ale trvale, třeba doslova do konce života. To je hlavní rozdíl mezi různými drastickými metodami.

Mnoho výhod a jedno negativum

Mezi výhody rozhodně patří pohodlnost. Není třeba ani vymýšlet jídla, ani není nutné počítat kalorie, nebo sledovat složení. To udělají firmy, které se na tuto formu diet specializují. Výhodou je také značná úspora času. Stačí si započítat, kolik desítek minut i hodin denně může konkrétní osoba trávit v obchodě, popřípadě u plotny. Takto je možné využít daný čas efektivněji. A jaké je ono negativum? Je to primárně cena. Je jasné, že krabičková dieta je v porovnání s domácím vařením výrazně dražší. Na druhou stranu když se započítají všechny zmíněné výhody, zade až tak negativně vycházet nemusí. Rozdíl zde však určitý je.

Publikováno: 07. 12. 2017

Kategorie: Diety a hubnutí

Autor: Alena Bílková